2019-01-20 08:02:08• hírek • Bede Emőke

Ismét örökbefogadási napot tartott a Freelife Egyesület

A szatmárnémeti Freelife Egyesület kutyamenhelye szombaton örökbefogadási napot tartott az Auchan bevásárlóközpont előterében.

Az idei év első ilyen megmozdulása volt ez, s az egyesület által közzétett beszámoló szerint igencsak eredményes napot zártak. Mint írják, két kölyökkutya is gazdára talált, de azok sem haboztak segíteni a menhelyen, akik négylábút nem tudtak hazavinni. Sokan kutyatáppal, konzerves eledellel, takarókkal vagy tálakkal segítették a maroknyi önkéntes erőt nem kímélő munkáját. Ugyanakkor már lehetőség van a 230-as formanyomtatvány kitöltésére is, mely által az adónk két százalékát lehet felajánlani az egyesületnek. Emellett természetesen voltak olyan állatbarátok is, akik adománnyal járultak hozzá a menhely működéséhez. Nekik köszönhetően 1970 lej gyűlt a Freelife perselyébe.
 

Hogy a pénz jó helyre került, arról kétségünk sem lehet, ugyanis az egyesület által üzemeltetett menhelyen több száz ebről gondoskodnak napi szinten. Hogy ez a továbbiakban is gond nélkül mehessen, a Free Life Egyesület közösségi oldalán többször is felhívást intézett a lakosság felé, melyben arra kérik az állatbarátokat, segítsenek be a menhelyen elvégzendő munkálatokba. Minden szorgos önkéntest tárt karokkal várnak, illetve a más jellegű támogatásokat, azaz kutyaeledelt, takarítószereket, esetleg a megunt pokrócokat is hálás szívvel fogadják.


Mindemellett a napi tevékenységük részeként az örökbefogadásokat is lebonyolítják. Bár azt hihetnénk, érdekük a minél nagyobb számú adoptáció, mégis minden leendő gazdi figyelmét felhívják a kutyatartással járó felelősségre és arra intik őket, csak akkor vegyenek magukhoz egy négylábút, ha az ebről annak rendje és módja szerint gondoskodni tudnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: